קומה לנערה בעליית גג בראשון לציון

  • החלל המרכזי משמש לאירוח ומעבר בין האזורים השונים

    החלל המרכזי משמש לאירוח ומעבר בין האזורים השונים

  • אזור הלמידה עם הצצה לנישת השינה

    אזור הלמידה עם הצצה לנישת השינה

  • נישת השינה שיפוע הגג יוצר אינטימיות ומשחקי אור וצל

    נישת השינה שיפוע הגג יוצר אינטימיות ומשחקי אור וצל

  • מבט מהמיטה קורה קונסטרוקטיבית הוסבה לחלוקת החלל בין אזור השינה. לחלל המרכזי

    מבט מהמיטה קורה קונסטרוקטיבית הוסבה לחלוקת החלל בין אזור השינה. לחלל המרכזי

  • נישת רביצה

    נישת רביצה

  • פרט גומחה לספרים בנישת רביצה

    פרט גומחה לספרים בנישת רביצה

  • חדר רחצה הממוקם באזור המשופע של הגג בצד הגבוה אזור הרחצה ובנמוך הנוחיות נועדו לנוחות ופונקציונאליות נכונה

    חדר רחצה הממוקם באזור המשופע של הגג בצד הגבוה אזור הרחצה ובנמוך הנוחיות נועדו לנוחות ופונקציונאליות נכונה

  • חדר רחצה – ארון כיור תלוי

    חדר רחצה – ארון כיור תלוי

  • פרט נישה בתוך חלל המקלחון

    פרט נישה בתוך חלל המקלחון

  • חדר רחצה – הדלת יוצרה בהתאמה אישית לזיוות השיפוע

    חדר רחצה – הדלת יוצרה בהתאמה אישית לזיוות השיפוע

  • דלת מחסן מתוך אזור השינה יוצרה בהתאמה אישית לפי מידות השיפוע

    דלת מחסן מתוך אזור השינה יוצרה בהתאמה אישית לפי מידות השיפוע

  • הדלת בפוקוס

    הדלת בפוקוס

מפרט הפרויקט

עיצוב עליית גג לחדר של נערה

לקוחות פנו אלי ע"מ להוסיף תוספת בנייה בתוך חלל הבית ע"מ ליצור חדר לביתם בת ה14. הפרויקט מאתגר בכך שהחלל הנותר לבנייה הינו בעליית הגג, מטרתי הייתה לנצל את חלל הגג במלואו ליצור אזור שינה, חדר רחצה, פינת לימודים וחלל מרכזי שישמש לצפייה בטלוויזיה ומפגשים עם חברים. את הרצפה לאחר התייעצות עם קונסטרוקטורים ואנשי מקצוע החלטנו לבנות מרלסים של ברזל עליהם ליצוק בטון ע"מ ליצור אקוסטיקה טובה ואיכותית ועליה לרצף, הקירות נבנו בגבס ע"מ לא להוסיף משקל, את גרם המדרגות בחרתי לייצר מברזל ומשטחי דריכה מעץ בוק מלא כדי ליצור המשכיות לגרם מדרגות הקיים בבית וליצור אווריריות.

אזור השינה 

ניצלתי את האזורים הנמוכים בחלל (מגובה 190 עד 50 ס"מ) לטובת שינה מה שיצר אינטימיות עליית גג מעוצבת לנערהופונקציונאליות בניצול החלל.

 

 

 

 

חדר הרחצה 

תוכנן גם הוא באזור שיפועי הגג כאשר החלק הגבוהה יושםחדר רחצה לבן בעליית גג לארון הכיור ואזור עמידה במקלחון והאזור הנמוך לאסלה , את הקירות בחרתי לחפות בלבן ליצירת מרחב ואת הרצפה בריצוף בגוון גינס נוצר חלל צעיר ונוח לשימוש.

 

 

 

אזור אירוח 

את החלל המרכזי לא רציתי לתחום בעזרת ספה וכורסה אלה להכניס צעירות ע"י שטיח עליית גג עם שטיח כחול וארגזים מעץ עם גלגליםוהדומים לישיבה הטלוויזיה פונה לחלל המרכזי ולה זרוע זוויתית המסתובבת לאזור השינה החלל הציבורי פתוח היכול להחליף פונקציות שימוש.

 

 

 

 

זולת קריאה 

כהמשך לחלל המרכזי ניצלתי את שיפועי הגג לטובת זולת קריאה עם כריות השענות חדר שינה בעליית גג לנערהונישת ספרים הזולה החלל קיבל מרחב ואווריריות. דלתות חדר הרחצה ודלת המחסן יוצרו בהזמנה מיוחדת ע"מ שתתאים לשיפועים קורת העץ מחפה קורת בטון הקיימת מבחינה קונסטרוקטיבית מבחינה עיצובים משמשת כהפרדה בין החלל הציבורי לפרטי

סה"כ שטח הקומה 40 מ"ר