חנות בגדים בנגקוק

  • רצפת החלל ביציקת בטון העמודים חופו באבני בריק מקומיים בהם הושתלו גופי תאורה להארת הקשתות והתקרה

    רצפת החלל ביציקת בטון העמודים חופו באבני בריק מקומיים בהם הושתלו גופי תאורה להארת הקשתות והתקרה

  • מבט אל חלון הראוה רהטים ישנים שולבו בחנות להדגשת האוטנטיות

    מבט אל חלון הראוה רהטים ישנים שולבו בחנות להדגשת האוטנטיות

  • קיר עץ התגלה במהלך השיפוץ טופל בידי בעלי מקצוע ייחודיים והעניק לחלל חמימות וערך היסטורי

    קיר עץ התגלה במהלך השיפוץ טופל בידי בעלי מקצוע ייחודיים והעניק לחלל חמימות וערך היסטורי

  • חלל המכירה במבט מלמעלה

    חלל המכירה במבט מלמעלה

  • גרם המדרגות מוביל לקומת המשרדים והלוגיסטיקה עשוי מעץ מקומי may deng    בעל גוון ערמוני במרכזו גוף תאורה תלוי היוצר קשר בין הקומות

    גרם המדרגות מוביל לקומת המשרדים והלוגיסטיקה עשוי מעץ מקומי may deng בעל גוון ערמוני במרכזו גוף תאורה תלוי היוצר קשר בין הקומות

  • תעלת חלוקי נחל מקיפה את החלל כולו, על פי תורת הפנג שווי חלוקי נחל מסמלים הכנסת שפע והצלחה

    תעלת חלוקי נחל מקיפה את החלל כולו, על פי תורת הפנג שווי חלוקי נחל מסמלים הכנסת שפע והצלחה

  • חזית החנות צבעה כתום, משמעותו בתורת הפנג שווי צבע מעורר וממריץ המעודד חיוניות ושמחת חיים המתאים לבעלי החנות, הפתחים תוחמו  בעדני רכבת גולמיים

    חזית החנות צבעה כתום, משמעותו בתורת הפנג שווי צבע מעורר וממריץ המעודד חיוניות ושמחת חיים המתאים לבעלי החנות, הפתחים תוחמו בעדני רכבת גולמיים

  • ידית הכניסה – השתמשתי במוטיב מקומי הקיים בגגות המנזרים יצרתי שבלונה שהועתקה ללוח ברזל והוסבה לידית

    ידית הכניסה – השתמשתי במוטיב מקומי הקיים בגגות המנזרים יצרתי שבלונה שהועתקה ללוח ברזל והוסבה לידית

  • מעמדי בגדים לתלייה – מיוצרים במסגרות בהתאמה אישית

    מעמדי בגדים לתלייה – מיוצרים במסגרות בהתאמה אישית

  • העמודים חופו באבני בריק מקומיים ובתוכם גופי תאורה נסתרים

    העמודים חופו באבני בריק מקומיים ובתוכם גופי תאורה נסתרים

מפרט הפרויקט

עיצוב חנות בגדים OR2K BANGKOK

נתונים 

חלל בין שתי קומות , קומה ראשונה בעלת שטח של 130 מ"ר, במרכז חלל שתולים עמודי תמיכה.  קומה שנייה בעלת שטח של 100 מ"ר, השייכים לזוג החיים במזרח לצורך עסקים שבירושתם חנויות ומסעדות – לא מנוסח טוב

המבנה ממוקם חזיתית בר"ח סואן וצפוף בבנגקוק.

צרכים 

תצוגת מוצרים מגוונים – בגדים, נעליים, תיקים, חגורות, צעיפים וכדומה.. כשאיכותם נמדדת כטובה מאוד באזור, פינת תצוגה למוצרי חדר שינה, כריות, נרות, מצעים וכדומה.., משרד ניהול ושירותי אורחים.  שעות פעילות החנות יהיה בין 10.00 עד 22.00. למיקום המבנה וחזית המבנה הייתה חשיבות רבה, הצפיפות רבה והעיצוב מונוטוני, רציתי ליצור משהו שונה אך עם זאת שיחשוף את התרבות המקומית. העמודים במרכז החלל בקומה הראשונה חופו באבן מקומית, את הקשתות מעליהן תכננתי כדי ליצור הפרדה תחושתית בין חלקיו של החלל.

את המדרגות מיקמתי בצמוד לקיר ע"מ לאפשר חלל גדול יותר ופונקציונאלי יותר. באחד 1הקירות המרכזיים במבט , הקיר בו תוכננו המדרגות ציפתה לנו הפתעה, לאחר הורדת קירות הגבס שחיפו את הקיר התגלה קיר לוחות עץ צבוע חלקית עם שמנוניות שהעץ פלט במשך השנים, ולאחר בדיקה התברר שהעץ בן 100 שנים כמובן שהקיר נתן ערך מוסף לחלל והחלטתי שהקיר יהווה עמוד התווך בין שתי הקומות ויצור את האווירה הרצויה, לאחר התייעצות עם בעלי מקצוע מקומיים הקיר עבר רסטוראציה בשיטות לא קונבנציונאליות אך איכותיות ביותר.

בקומת הכניסה יצרתי תעלה במידות רוחב 20 ס"מ ועומקו 6 ס"מ ונחצבה בבטון בצמוד לקירות החיצוניים של המבנה הקומה הראשונה בצורת ח מהכניסה אל ויטרינת הכניסה כדי ליצור זרימה בחלל והכנסת אלמנט תרבותי מובהק ואמונה אדוקה בבודהיזם וחיים ע"פ הפאנג שוואי. ובו הונחו חלוקי נחל מאזורים שונים ביבשת.

כשביקרתי בצפון המדינה הגעתי לכפר ובו היו נשים אורגות שטיחים, חלקי לבוש וכדומה בגראפיקה אוטנטית ומקורית ביקשתי שיארגו לחנות וילון שישמש את פתחי חדרי ההלבשה. הבד כבד, צפוף צבעוני (ביליתי שבוע ימים בצפון לגמר עד שהיצור הושלם בידי ארבע נשים)

את שלד תאי ההלבשה בחרתי מגזעי עץ מקומי, גזעים דקים וישרים יחסית, הגזעים עברו טיפול של ניקיון ושמן לשמירת לחותו של העץ.מתלה לבגדים

ידית דלת הכניסה העשויה זכוכית ,השתמשתי במוטיב נפוץ של קרקוב המונח בצידי הגגות כמוטיב מרכזי בידית משני צדדיו, המסגר המקומי חתך בפלטת ברזל עם ברנר לפי השבלונה שהכנתי לו.  נוצרת טקסטורה הטבעית לברזל בעט חימומו, ליטוש ולכת הגנה. את הרהטים, הדלתות והחלונות הפנימיים בחרנו בשווקי פשפשים בבנגקוק ומסביב לה.

 

 

 

.

קומה שנייה

המדרגות ופרקט הקומה השנייה יוצרו מעץ מידנג הנפוץ מקומית, עץ חזק, צפוף, בעל גוון מדרגות מעץערמוני עם ריח דובדבן.

בחזית המבנה שתי ויטרינות שבאחת מהן משולבת דלת הכניסה חיפיתי בקווי המתאר בעץ מידנג גושני שמצאנו מפרוקים אשר עברו התאמה לצרכים של החלל והקירות מסביב נצבעו לכתום תפוז נוצרה חזית עשירה, אוטנטית. בחירת החומרים והתאמתם לחלל, לשימוש ולסגנון בצורה נכונה יוצרת סימביוזה מושלמת.