בית ברחובות

מפרט הפרויקט

עיצוב פנים לבית ברחובות

נתונים

מיקום גיאוגרפי – רחובות. בית קיים + אישורים לתוספת בניה, שטח בנוי 90 מ"ר, תוספת בניה של 50 מ"ר.

בבית מתגוררת משפחה בת ארבע נפשות – זוג הורים ושני ילדים.

הצרכים

 בניית תוספת בנייה של 50 מ"ר, פיתוח חוץ, הוספת שני חדרי שינה לילדים וחדר רחצה משותף, שינוי כולל של החלל הקיים.

בני הבית חובבי ריהוט יד שנייה ועתיקות, ולכן על העיצוב והסגנון להתאים לפרטים הקיימים, אך עם זאת ליצור תחושת אווריריות, קלילות ונוחות, הקניית אווירה חמה ומזמינה, יצירת מספר פינות ישיבה מגוונות, פרטיות וציבוריות.
חשיבות עליונה למטבח ולאירוח.

מטבח

במבנה, בן 50 שנה, קיימים שני עמודי תמיכה במרכז החלל. החלטתי להשתמש בהם חלל מגורים מעוצב עם כורסאות עם גב גבוהבצורה גלויה ולא לנסות ולהסתירם. העמודים הינם חלק בלתי נפרד מהבית ומהתקופה בה נבנה. סביב אחד העמודים תכננתי את המטבח הכולל אי החובק את העמוד. כמו כן החלטנו למקם את דלת הכניסה מול המטבח תוך יצירת מבואת כניסה.

 

 

 

 

 

תכננתי חלל ציבורי מרכזי הכולל את המטבח, חדר המגורים ומבואת הכניסה, עם יציאה לחצר.חדר שינה מעוצב עם מנורות אדומות וחלון למרפסת

 

 

 

 

 

 

 

 

חדר שינה

לשם יצירת פרטיות ואינטימיות, הכניסה לחדר השינה של ההורים הופרדה מהכניסות פרגולה מעץ מעל במה מעץ בגינהלחדרי הילדים, על ידי מיקום הכניסות השונות באזורים שונים בחלל הציבורי.

לאחר התייעצות, הוספנו מרפסת עץ מפנקת וירוקה לחדר השינה של ההורים וחדר ארונות, ולחדרי הילדים נוספו פתחי יציאה לחצר המזרחית.

 

 

 

 

חומרי הגלם נבחרו בקפידה

פרקט אגוז לרצפה ושטיח ריצוף עשוי אריחים מצוירים בין המטבח לאי, לצרכי פרקטיקה ועניין. בהתחשב ברהיטים הדומיננטיים וכהי הגוון במטבח, בחרתי להשתמש בציפוי פורמייקה בגוון חאקי לארונות המטבח, המשרה אווירה קלילה ורעננההתוצאה שהתקבלה היא קומפוזיציה מאוזנת ונעימה בין הקיים לעכשווי, תוך התחשבות בשינויים עתידיים.