בית בגדרה

  • מבט מחלל המגורים לעבר המטבח

    מבט מחלל המגורים לעבר המטבח

  • פינת האוכל מכניסה לחלל אוריינטליות וחמימות

    פינת האוכל מכניסה לחלל אוריינטליות וחמימות

  • מטבח בנוי בהתאמה אישית שילוב בין פורמייקה איכותית לעץ בוק מלא

    מטבח בנוי בהתאמה אישית שילוב בין פורמייקה איכותית לעץ בוק מלא

  • פטיו במרכז הבית, הפתוח לשמיים 4 כניסות מהפנים לחוץ מחדר המגורים, המטבח, חדר שינה הורים וילדים

    פטיו במרכז הבית, הפתוח לשמיים 4 כניסות מהפנים לחוץ מחדר המגורים, המטבח, חדר שינה הורים וילדים

  • פטיו – קיר הזכוכית ממזג את החוץ והפנים ,יוצרת תחושת מרחב

    פטיו – קיר הזכוכית ממזג את החוץ והפנים ,יוצרת תחושת מרחב

  • כשהדלת נפתחת ניתן לראות  מהחזית דרך הפטיו עד לסופו של המגרש

    כשהדלת נפתחת ניתן לראות מהחזית דרך הפטיו עד לסופו של המגרש

  • דלת הכניסה עוצבה ויוצרה בהתאמה אישית – חיפוי הדלת הינו מברזל צבוע והידית מעץ אלון מלא

    דלת הכניסה עוצבה ויוצרה בהתאמה אישית – חיפוי הדלת הינו מברזל צבוע והידית מעץ אלון מלא

  • חדר רחצה ילדים – ארון תלוי, גמר פורמייקה, מראת פסיפס נעשתה בעבודת יד

    חדר רחצה ילדים – ארון תלוי, גמר פורמייקה, מראת פסיפס נעשתה בעבודת יד

  • חדר רחצה הורים

    חדר רחצה הורים

  • שירותי אורחים – מדפי עץ בוק מלא עם קליפת העץ, משרה שורשיות ויציבות

    שירותי אורחים – מדפי עץ בוק מלא עם קליפת העץ, משרה שורשיות ויציבות

מפרט הפרויקט

בית משפחת יוסף


נתונים

  מיקום גיאוגרפי – גדרה. שטח של 500 מ"ר, שטח בנוי 200 מ"ר.
בבית מתגוררת משפחה בת ארבע נפשות.



הצרכים

בניית בית קרקע בן קומה אחת שיכלול שלושה חדרי שינה, שני חדרי רחצה, שירותי מבט למטבח עם כסאות אדומים וחלון לחצראורחים, חדר משפחה שיהווה גם חדר אירוח, חדר עבודה, חדר מגורים ומטבח מרווח הכולל אי לארוחות יומיומיות.


אורח החיים של משפחת יוסף הינו תוסס, הם מארחים בתדירות גבוהה בחיי היום יום ובארוחות משפחתיות, אוהבי סדר ניקיון ויזואלי ונוחות. האם עובדת מהבית אך לא מקבלת בו לקוחות.
בני המשפחה רצו בית מרווח ומואר אשר הסביבה החיצונית מתקבלת כחלק בלתי נפרד מהבית, תוך שמירה על איזון, אינטימיות ופרטיות, עם חשיבות רבה לכניסת אור טבעי, גמישות לשינויים עתידיים ובחירת חומרים כזו שתתאים לחפצים שונים בסגנונות מגוונים.


ההשראה הראשונית לצורת המבנה התגלתה לעיני כשראיתי את צורת המגרש. בחרתי בצורת מבנה ריבועי שיוכל למלא את צרכי המשפחה באופן הטוב ביותר. לאחר התייעצות עם בני המשפחה, החלטנו להפריד את החללים הפרטיים – חדרי שינה וחדרי הרחצה, מהשטחים הציבוריים – המטבח, חדר המגורים וחדר משפחה, ולכן החללים הציבוריים מוקמו בחזית המבנה והפרטיים – בחלקו האחורי. 


על מנת להכניס את הסביבה החיצונית למבנה, יצרתי פטיו בן 80 מ"ר במרכז הבית, כאשר החללים הציבוריים והפרטיים מקיפים אותו.חצר בית עם שולחן מעץ 
הפטיו פתוח לשמיים ולחלקו האחורי של המבנה. חלק מקירות הפטיו בנויים זכוכית, עם מספר פתחי גישה מהחללים הציבוריים ,מחדר השינה של הילד ומחדר העבודה. אור טבעי רב חודר דרך קיר הזכוכית ומבט אל השמיים הגלויים יוצר תחושת מרחב, פתיחות וחלל ציבורי פנימי נוסף. 

 

 

 

 

 

 

חללי המטבח וחדר המגורים מוקמו משני צידי מבואת הכניסה. החללים סגורים בחלקם מטבח מעוצב עם כסאות אדומיםומעניקים בשל כך תחושה אינטימית וחמימה, אך עם זאת, יוצרים כניסה רחבה כחלק מהמעבר הסובב את הפטיו. 

החומרים שנבחרו לחלל הפנים הינם: אריחי גרנית פורצלן בטקסטורה ומרקם של בטון, דק איפאה בפטיו, פורמייקה במטבח ובחדרי הרחצה ומשטחי עץ אקליפטוס במטבח (באי) ובאזור שטיפת הידיים בשירותי האורחים. 

כדי ליצור רצף ואחידות עיצובית, וכדי להשאיר גמישות מקסימאלית בבחירת הרהיטים והאביזרים, החלטנו להשתמש במספר מצומצם של חומרים החוזרים על עצמם בגוונים ובייעודים שונים.